طرز تهیه شیرازی پلو، غذای شیرازی

شیراز سومین مقصد گردشگری پرطرفدار در ایام نوروز است. این شهر در بهار بسیار دیدنی است و از همین رو بسیاری از مردم سعی می کنند تا تعطیلات نوروز خود را در این شهر سپری کنند. غذا ها و خوراکی های محلی شیراز هم بخش جدایی ناپذیر سفر به این شهر هستند و در سراسر...
تاریخ انتشار: شنبه، ٣ فروردین ٩٨

شیراز سومین مقصد گردشگری پرطرفدار در ایام نوروز است. این شهر در بهار بسیار دیدنی است و از همین رو بسیاری از مردم سعی می کنند تا تعطیلات نوروز خود را در این شهر سپری کنند.

غذا ها و خوراکی های محلی شیراز هم بخش جدایی ناپذیر سفر به این شهر هستند و در سراسر ایران طرفداران زیادی دارند. کلم پلو و فالوده شیرازی ازجمله خوراکی هایی هستند که کمتر کسی پیدا می شود که تاکنون طعم آن را نچشیده باشد. کمتر کسی وجود دارد که از طعم منحصر به فرد شیرازی پلو راضی نباشد. این غذای بسیار خوشمزه از برنج، مرغ، بادمجان، زعفران دم کرده، ماست، زرشک و نمک و فلفل تهیه می شود.

مواد لازم برای تهیه شیرازی پلو

برنج : یک پیمانه سرخالی برای هر نفر

زرده تخم مرغ : 5 تا 6 عدد

ماست چکیده: یک لیوان

مرغ : 700 گرم

روغن مایع : 250 گرم

کره : 100 گرم

زعفران دم کرده :

دو قاشق غذاخوری بادنجان : 5 عدد متوسط

زرشک : 3 قاشق غذاخوری

خلال پسته و بادام : 4 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل : به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا زرشک را بشویید و با خلال پسته و بادام مخلوط کنید.

مرغ را بپزید و برنج را پس از شستن آبکش کنید.

بادنجان ها را به صورت حلقه های نازک برش بزنید و سرخ کنید.

زرده تخم مرغ را با ماست و زعفران آب کرده مخلوط کنید و خوب​ هم بزنید تا صاف و یکدست شود. روغن و کره را به این مواد اضافه کنید. سپس برنج را به گونه ای به مواد اضافه کنید که دانه های​ آن خرد نشو​د.

در این مرحله یک ظرف پیرکس یا یک ظرف مناسب دیگر انتخاب کنید و کف ظرف را چرب کنید.

نیمی از برنج را در ظرف مناسب بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید.

تکه های گوشت مرغ را روی آن بگذارید و در ردیف بعد حلقه های بادنجان ها را بچینید و روی مرغ و بادنجان ها را کمی نمک و فلفل بپاشید.

در نهایت مقداری خلال پسته و بادام روی آنها بریزید و سعی کنید مرغ ها را روی ردیف آخر قرار دهید. سپس باقیمانده برنج را روی آن بریزید.

سعی کنید ظرف را خیلی پر نکنید تا برنج جای دم کشیدن داشته باشد.

حالا سطح روی برنج را صاف کنید و آب باقیمانده مرغ را روی برنج بریزید و با بستن در ظرف با فویل اجازه دهید​ دم بکشد.

روی فویل چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا بخار از آن خارج شود و برنج خمیر نشود.

فر را از قبل گرم کنید و شیرازی پلو را به مدت یک ساعت و نیم در دمای 175 درجه سانتی گراد در فر قرار دهید.

بعد از پخت غذا آن را در دیس برگردانید و اطراف آن را با ماست چکیده همراه با زرشک و خلال پسته و بادام تزئین کنید.



منبع: اخبار خبربان