آرشیو دانلود و استفاده از هاتگرام در کامپیوتر - بلاگ اپ استور سیب اپ ویکودین - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد *مرگ کت نوار توسط لیدی باگ* لیست مراکز درمانی | بیمه سامان سامانه پژوهشی دانشگاه جیرفت | ورود سيب زميني به ايران تحولي اساسي در كشاورزي سنتي دوره قاجاريه ورود به حساب کاربری اینترنت ADSL مخابرات استان فارس (شیراز و حومه) :: ورود به حساب کاربری اینترنت مخابرات ADSL 2020 راهنمای مشترکین - مخابرات ایران منطقه فارس دیاری قره داغی جدید دانلود تمام آهنگ های دیاری قره داغی با کیفیت بالا MP3 و پخش آنلاین اداره ایثارگران و شهدا - دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس آهنگ ترکی استانبولی 2017 Edis به نام Dudak دانلود آهنگ Afitap از سیلا (Sila) + ترجمه - بُبت دانلود آهنگ سیف نبیل عشگ موت دانلود واتس اپ با لینک مستقیم | یاس دانلود لوازم جانبی و قطعات بلک بری-تمامی لوازم جانبی و قطعات گوشی های موبایل بلک بری در این بخش قرار می گیرند. استخدام سازمان آتش نشانی در سال 98 (سوالات عمومی و تخصصی) | ایران استخدام مرکز آموزش علمی-کاربردی ساپکو(تهران) بیمه شخص ثالث قسطی در بیمه‌بازار » بیمه بازار طراحی سیستم ارزیابی عملکرد سازندگان قطعات در زنجیره تامین قطعات خودرو (مورد خاص: شرکت ساپکو) كيف تعرفين انك حامل بالمنزل دون اختبارات بسهولة ؟ • تسعة إبراهيم نصر يعلن عودة "الكاميرا الخفية" بشكل جديد ومضحك - اليوم السابع معرفی اپلیکیشن Pitch؛ تیونری دقیق و حساس برای کوک کردن انواع ساز - دیجیاتو تیمبرلند - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد آهنگ زیبای عاشقانه لری بختیاری لَچَک از فردین اسدی اکسپت مقاله - لیست مجلات ISC رشته تربیت بدنی | موسسه آرمان انیمیشن بن تن با دوبله ی فارسی فیلم بن تن علیه بیگانگان بادوبله فارسی(برای اولین بار) کانون قلم چی | معرفی آزمون های کانون فرهنگی آموزش (قلمچی) رمان پیانیست از کیانا.ع با فرمت pdf,java,epub,apk خرید و فروش و قیمت انواع آهن آلات و میلگرد در شیپور بشنو از نی | نعیم پوپل - افغانی قدیمی مدرسه ابتدایی (دبستان) پسرانه خاتم الانبياء(ص) (دوره دوم)، مدرسه دولتی شیراز ناحیه 1 شیراز ویس احمد ذوقی ۲ - ویدئو - دیدستان استخدام آموزش و پرورش استان فارس در سال 98 | ایران استخدام نخستین بخشدار بومی در لاشار نیکشهر | راهکار مدیریت دهیاری روستا | اخبار روستا و دهیاری اتوماسیون اداری-دریافت فیش حقوقی واحد "چون حسین ابن علی..." با صدای مصطفی گراشی ستاد اجرایی فرمان امام - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد قوه قضاییه در مخمصه پرونده هفت‌تپه | ایران | DW | 09.09.2019

آش دوغ جنوبی

آش ها بخش مهم آشپزی ایرانی هستند و آش دوغ سرآمد همه آنهاست، چون این آش در سراسر ایران درست می شود. آش دوغ در هر کدام از استان ها به شیوه خاص خودش درست می شود و همانطور که از نامش پیداست بیشتر مزه آن بستگی به نوع دوغ دارد. آش دوغ یکی از...
تاریخ انتشار: پنجشنبه، ٢ خرداد ٩٨

آش ها بخش مهم آشپزی ایرانی هستند و آش دوغ سرآمد همه آنهاست، چون این آش در سراسر ایران درست می شود. آش دوغ در هر کدام از استان ها به شیوه خاص خودش درست می شود و همانطور که از نامش پیداست بیشتر مزه آن بستگی به نوع دوغ دارد.

آش دوغ یکی از مشهورترین و پرطرفدارترین آش های ایرانی است و بعضی از نمونه ها همانند آش دوغ گدوک یا آش دوغ اردبیل از سایرین معروفتر هستند. اصل مزه آش دوغ به نوع دوغی بستگی دارد که استفاده می کنید. مثلا دوغ دشت مغان که از میش های دشت مغان بدست می آید، مزه فوق العاده ای دارد که به دلیل تغذیه گوسفندان با علف خوب و وحشی است.

اگر به هر یک از استان های کشور سفر کنید، آش دوغ آنجا را متفاوت با سایر جا ها خواهید یافت. در واقع هر کدام فرمول خاص خود را دارند. آش دوغ گدوک و اردبیل خیلی رقیق و روان هستند، اما مثلا آش دوغ بختیاری ها خیلی سفت است و بسیار ساده است و تنها با دوغ و برنج درست می شود. من برای درست کردن آش دوغ از سبزی خرفه یا به زبان محلی پَرپین استفاده می کنم. این سبزی با برگ های گوشتی خود تحمل زیادی نسبت به کم آبی دارد و بیشتر مختص مناطق گرمسیر است. نوع وحشی آن با ساقه قرمز مزه بهتری دارند. گل ناز که گل های زیبا و رنگارنگی دارد از همین خانواده است. من از خرد کردن این سبزی واقعا لذت می برم، چون اصلا آب نمی اندازد و نه تخته برش و نه دست شما را کثیف نمی کند.

نخود و عدس هم در بعضی آش ها استفاده می شود که من هم در این آش استفاده کردم. نخود و عدس هم میزان فیبر و هم املاح معدنی و همچنین پروتئین آش را بیشتر می کند. برای استفاده از آن ها باید از قبل نخود وعدس را بپزید. پیاز داغ و نعناع داغ هم برای تزئین و سرو آش استفاده می شود. من نعناع نداشتم، ولی در عوض از یک نوع پونه خاص استفاده کردم که طعمی بین نعناع و پونه دارد. برنج هم باید از نوع معطر و یا نیم دانه باشد. من از برنج عنبربو که نسبت به سایر برنج ها ارزانتر است استفاده کردم در حالی که بوی خوبی دارد.

مواد لازم:

دوغ: ۷ تا ۸ پیمانه

آب: ۲ پیمانه

برنج خشک معطر: ۱ پیمانه

نخود پخته: ۱ پیمانه

عدس پخته: ۱ پیمانه

خرفه: ۲ پیمانه خرد شده

نمک: ۱/۵ قاشق چایخوری

پیاز: ۱ عدد بزرگ برای پیاز داغ

نعنا: ۱ قاشق غذاخوری

زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه:

۱. در قابلمه ای ۲ پیمانه آب بریزید، برنج شسته شده را به همراه خرفه خرد شده داخل آب بریزید. قابلمه را روی گاز بگذارید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید، حرارت را به حد متوسط برسانید و بگذارید تا برنج مقداری پخته و خرفه هم نرم شود.

۲. وقتی که برنج پخته شد و خرفه هم تا حدودی نرم شد، نمک را اضافه کنید و دوغ را داخل قابلمه بریزید. اینجا تفاوت آش دوغ مناطق گرمسیر و سردسیر مشخص می شود در مناطق سردسیر (البته نه همه جا) یک عدد تخم مرغ داخل دوغ می اندازند تا دوغ بریده نشود، اما مناطق جنوبی ایران از تخم مرغ استفاده نمی کنند بلکه مرتبا آن را به هم می زنند.

۳. مرتب محتوای داخل قابلمه را بهم بزنید. بهم زدن شما باید بصورت هم بصورت قطری هم دورانی باشد. یعنی از یک سمت قابلمه شروع کنید تا سمت دیگر برود به این ترتیب کل دوغ بهم می خورد و از بریدن آن جلوگیری می شود. این بخش تنها بخش خسته کننده درست کردن آش دوغ است. شما باید این کار را انجام دهید تا زمانی که مواد به جوش آید و به قل بیفتد.

۴. بعد از اینکه قابلمه به جوش آمد هم زدن را کنار می گذارید و درب قابلمه را نیمه باز می گذارید تا آب آن بخار شده و به غلظت دلخواه شما برسد. همانطور که قبلا گفتم آش های جنوبی مقداری سفت هستند، اما من دوست دارم آش کمی شل باشد. برای تزئین آش به این ترتیب عمل کنید ابتدا یک پیاز بزرگ را خلال نازک کرده و در روغن سرخ کنید، وقتی پیاز کاملا سرخ شده یک قاشق چایخوری زردچوبه به آن اضافه کنید اجازه دهید زردچوبه رنگش را به روغن بدهد. مقداری از روغن زردچوبه ای را برداشته و با چند قاشق آش مخلوط کنید. داخل بقیه روغن هم نعناع می ریزید و بلافاصله گاز را خاموش می کنید. از آش زرد شده برای تزئین استفاده کنید. بعضی از افراد البته کل آش را با روغن زردچوبه ای مخلوط می کنند.

نکات مهم

مزه آش دوغ بستگی به نوع دوغ دارد، سعی کنید از دوغ محلی استفاده کنید. دوغ محلی در مشک چرمی و یا فلزی به مدت طولانی همراه با آب زده می شود و کیفیت بهتری نسبت به دوغ صنعتی که در واقع مخلوط آب با ماست است و به آن طعم دهنده اضافه می شود.

می توانید برای پخت برنج و سبزی هم از دوغ استفاده کنید که در اینصورت زحمت شما زیادتر می شود. معمولا پخت آش داغ به این صورت است که ابتدا دوغ حرارت داده می شود و برنج به آن اضافه می شود در صورتی که ما ابتدا برنج را پختیم سپس دوغ را به آن اضافه کردیم.

برای تزئین آش دوغ ابتدا اجازه دهید کمی سرد شود تا رویه آن بسته شود، سپس اقدام به تزئین کنید.



منبع: اخبار خبربان